Blog

Refine IT

The Next Rembrandt: gemaakt door technologie en gebaseerd op data

Gepost door op 21 december 2016
Het einde van het jaar nadert en het is dus weer tijd voor lijstjes! Zo kennen we het lijstje met de populairste zoektermen op Google, het woord van het jaar (met treitervlogger als winnaar…) en allerlei tech-blogs die een top 10 aan trends op het gebied van IT en innovatie publiceren. 
Lees meer

Onderwerpen:

Smarter reports: op weg naar een betere beslissing

Gepost door op 31 oktober 2016
Als je ondernemers in het mkb vraagt welke rapporten zij het meest gebruiken voor het bewaken van de prestaties, dan komen daar heel wat verschillende antwoorden uit. Unieke bedrijfsdoelstellingen hebben immers invloed op het besluitvormingsproces en dus de benodigde gegevens (data) om beslissingen te nemen. Echter, de meeste bedrijven vertonen de “80-20 regel”: 20% (of minder!)
Lees meer

Onderwerpen:

Keuze voor pensioenregeling is keuze voor pensioenuitvoerder?

Gepost door op 20 oktober 2016
Recent heeft Nationale Nederlanden een vijandig bod gedaan op Delta Lloyd om deze verzekeraar over te nemen. Centraal Beheer Achmea is gestopt als levensverzekeraar en heeft het Centraal Beheer Achmea Algemeen Pensioenfonds opgericht. Steeds meer ondernemingspensioenfondsen worden geliquideerd en verschillende bedrijfstakpensioenfondsen overwegen een fusie met elkaar. En daar tussendoor wordt de overheersende pensioenregeling in Nederland
Lees meer

Onderwerpen: ,

Hotelreviews en operationele stuurinformatie in één overzicht

Gepost door op 21 maart 2016
Business Intelligence dienstverlener Refine-IT gaat een exclusieve samenwerking aan met Olery. Het Amsterdamse Olery is dé specialist voor feedback- en reputatiemanagement voor de hospitality sector. Met deze samenwerking breidt Refine-IT haar branchespecifieke dashboard voor de hotellerie uit met allerlei rapportages en analyses voor online reputatie management.
Lees meer

Onderwerpen:

Refine-IT presenteert nieuw product voor accountancybranche

Gepost door op 1 februari 2016
Op 13 januari 2016 werd de eerste editie van Getwalk, een nieuw evenement voor de accountancybranche, gehouden. Tijdens het event introduceerde Refine-IT haar nieuwste oplossing voor de accountancybranche: YouProvide.
Lees meer

Onderwerpen:

‘Living on cloud nine’: de (on)mogelijkheden van Business Intelligence

Gepost door op 23 november 2015
‘Living on cloud nine’ betekent zoiets als euforisch blij zijn. Iets dat ik herken als consultant bij onze klanten. Zodra zij besluiten een Business Intelligence-systeem te gaan gebruiken zijn zij dolenthousiast over functionele mogelijkheden. De eerste gesprekken leiden dan ook vaak tot dezelfde vraag: wat kan er allemaal in voor mij en welke rapportages en
Lees meer

Onderwerpen:

Voorspel uw kerstdiner: BI voor mkb-ers!

Gepost door op 14 september 2015
Inmiddels zijn de termen ‘KPI dashboard’, ‘big data’, ‘cloud’ en ‘predictive analytics’ redelijk ingeburgerd in Nederland. Hoewel niet iedereen zal kunnen definiëren wat de precieze betekenis nou is, hebben de meeste mensen er wel een gevoel bij… Typisch iets voor grote bedrijven met dito budgetten, toch…?  Business Intelligence voor mkb En inderdaad, we kennen allemaal
Lees meer

Onderwerpen:

Van data naar waarde

Gepost door op 27 juli 2015
We verwerken beelden veel sneller dan woorden. Het kost aanzienlijk minder tijd om een infographic door te nemen, dan om een uitgebreide blog te lezen. Beelden zeggen immers meer dan duizend woorden! Speciaal voor iedereen die deze zomer geen zin heeft hele lappen tekst te lezen hebben we onderstaande infographic gemaakt over de waarde van
Lees meer

Onderwerpen:

QlikView vs Qlik Sense: wat zijn de verschillen?

Gepost door op 2 juli 2015
De Business Intelligence markt verandert om aan de behoeften van gebruikers te voldoen. BI is jarenlang gedreven door de techniek, nu neemt de gebruiker het heft in handen. Deze gebruiker heeft behoefte aan snelle en eenvoudige ‘self-service’, data analyse en visualisatie. Hiermee neemt de vraag naar eenvoudige visualisatietools sterk toe.
Lees meer

Onderwerpen:

Predictive Analysis: Hype of dé toekomst?

Gepost door op 9 juni 2015
Je kent ze wel, van die Tech Trends die opkomen en je ineens overal om je heen hoort. Binnen het vakgebied van Business Intelligence (BI) kennen we dit ook. Eén van de trends waar BI bedrijven vol op inzetten is Predictive Analysis, ofwel in goed Nederlands: voorspellende analyse.
Lees meer

Onderwerpen: